MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

De schreeuw van de Marokkaanse Amazigh om gelijkwaardigheid

07 juni 2017 | in Marokko | Reageer

berber-amazighZe hebben een eigen taal, een rijke geschiedenis en een cultuur van openheid. Maar in Marokko hebben ze geen ziekenhuizen of universiteiten en dat is volgens hen het gevolg van het feit dat ze anders zijn dan de machthebbers in de hoofdstad. Die eigenheid gebruiken de Amazigh, of Berbers, nu al maanden in protesten in de Rif en het Atlasgebergte om gelijkwaardigheid te eisen, schrijft MO*

Te midden van de bergen in het zuidoosten komen duizenden mensen bijeen op de kleine zandweggetjes in de stad Tinghir. Allemaal zwaaien ze met dezelfde vlaggen, met drie kleurbanen: blauw staat voor de Middellandse zee, groen voor de natuur en geel voor de woestijn

Lees het gehele interessante artikel verder op de website van MO*.

Plaats je reactie