MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zaterdag demonstratie in Den Haag tegen politieke gevangenen Rif

09 juni 2017 | in Marokko | Reageer

Protest tegen arrestaties RifZaterdag wordt een grote protestmars gehouden in Den Haag als steunbetuiging voor “de politieke gevangenen” in het Rifgebied in Marokko.

Al maanden protesteren inwoners van Noord-Marokko voor sociale rechtvaardigheid en tegen corruptie. Volgens de actievoerders zijn sindsdien “minstens honderd vreedzame demonstranten ontvoerd” door de Marokkaanse autoriteiten.

Met de mars hopen de demonstranten de Nederlandse regering ertoe te bewegen onderzoek te doen naar “deze gruwelijke schendingen van mensenrechten”. De demonstratie start om 17.30 uur op de Koekamp en eindigt bij de Marokko ambassade in de Oranjestraat.

Plaats je reactie