MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Syrische vluchtelingen muurvast tussen Algerije en Marokko

11 juni 2017 | in Marokko | Reageer

Syrische vluchtelingen in MarokkoEen groep van zo’n 25 Syrische vluchtelingen zit nu al anderhalve maand vast tussen de Marokkaanse en Algerijnse grens. In het Zouzfana-vallei kunnen ze geen kant meer op, omdat beide landen hen weigeren toe te laten.

Hoe raken deze Syriërs verzeild in de Maghreb, op meer dan 3500 kilometer van hun thuisland? NPO Radio1 legt uit.

Het is maandag 17 april wanneer een groep Syrische vluchtelingen zich in het Algerijnse stadje Beni Ounif opmaakt voor de oversteek. De avond is net gevallen. Hun smokkelaar wijst ze de weg: als ze nog een paar uur flink doorlopen, komen ze voor zonsopgang aan de andere kant van de vallei, in het Marokkaanse oasestadje Figuig. Van daaruit zullen ze het land verder inreizen, of via de Spaanse enclaves nog verder trekken – naar Europa

Lees het gehele artikel verder op de website van NPO Radio1.

Plaats je reactie