MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

50.000 mensen protesteren in Rabat tegen achterstelling Rif

12 juni 2017 | in Marokko | Reageer

DemonstratieHet was de grootste demonstratie tot nu toe in de ruim twee weken van vrijwel dagelijkse protesten in Marokko tegen de achterstelling van de Rif.

Dat de temperatuur opliep tot wel zo’n dertig graden en er vanwege de ramadan niets gegeten en gedronken mocht worden, weerhield de Marokkanen er niet van de straat op te gaan.

Naar schatting zo’n 50.000 mensen uit heel Marokko kwamen zondag naar de hoofdstad Rabat. Daar vond een nationale mars plaats uit solidariteit met de Hirak-beweging. Deze volksbeweging demonstreert al acht maanden in het Marokkaanse Rifgebied voor onder andere gelijke rechten, betere sociale voorzieningen en tegen corruptie. (Bron/ lees verder: de NOS)

Plaats je reactie