MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vandaag is het Eid ul-Fitr: Eid Mubarak!

25 juni 2017 | in Maatschappij | Reageer

Einde van de Ramdan, begin Eid Al Fitr (Suikerfeest)De redactie en andere medewerkers van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wensen alle lezers en overige moslims in Nederland: Eid Moubarak! Een mooi en gezellig Eid ul-Fitr toegewenst.

Vandaag, zondag, start het Suikerfeest (id-oel-fitr in het Arabisch). In Marokko viert men pas maandag eid-el-fitr.

Eid ul-Fitr
Het Suikerfeest of ‘Eid-al-Fitr’ duurt enkele dagen en sluit een maand van vasten en onthouding af. Moslims zoeken speciaal in deze maand door middel van fysieke, morele en geestelijke discipline nabijheid tot de Schepper. Bij de meeste mensen is Eid-al-Fitr bekend als het “Suikerfeest”, omdat er op deze dag zoetigheden worden genuttigd; wat eigenlijk een verkeerde benaming is.

Eid is een Arabisch woord dat “een dag die vaak terugkomt” betekent. Het woord is afgeleid van aud, dat wil zeggen “terugkeren”. Fitr betekent “beginnen” en hiervan is ook het woord “fitrah” afgeleid, dat wil zeggen “natuur”. Iftar betekent het verbreken van het vasten. Hieraan schijnt nu de naam Eid-al-Fitr te zijn ontleend.

Eid Mubarak iedereen!

Plaats je reactie