MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Souad Boumedien is brigadier, vrouw, Marokkaans en lesbisch

28 juli 2017 | in Maatschappij | Reageer

PolitieSouad Boumedien is brigadier bij de Amsterdamse politie en ambassadeur van Pride Amsterdam. „Hoe er over moslims wordt geschreven en gesproken … we worden ontmenselijkt,” zegt ze in een uitgebreid gesprek met het NRC.

Boumedien is vrouw, Marokkaans en lesbisch. En activistisch is ze ook. Ze is dit jaar een van de ambassadeurs van de Amsterdam Gay Pride, dat vanaf dit jaar Pride Amsterdam heet.

In januari van dit jaar brak Souad Boumedien (43) allebei haar handen. Ze was onderweg van Amsterdam-West, waar ze woont met haar vriendin, naar het hoofdkantoor van de politie aan de Elandsgracht, waar ze werkt

Lees meer op de website van het NRC.

Plaats je reactie