MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Koning verleent gratie aan Rif-activisten

30 juli 2017 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse koningKoning Mohammed van Marokko heeft in zijn jaarlijkse troonrede begrip getoond voor de bekommernissen van de bevolking in het Rif-gebied. Het is daar al maanden onrustig. Hij verleende gratie aan 1178 gevangenen, waarvan bijna 60 rif-activisten zijn.

In zijn troonrede uitte hij zich zeer kritisch uit over politici, die volgens hem hem niet genoeg doen. Ook uitte hij felle kritiek op ambtenaren uit het openbaar bestuur die hij beschuldigde van ‘disfunctioneren op het vlak van bestuur, efficiëntie en de kwaliteit van de dienstverlening aan de burgers’.

Hieronder enkele beelden van de vrijlating vane en aantal Rif-activisten:

Plaats je reactie