MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse zangeres verheerlijkt huiselijk geweld

20 augustus 2017 | in Media | Reageer

Zangeres Imane Bent El-HowatDe Marokkaanse zangeres Imane Bent El-Howat is met haar single Lbnat Kamouniyat in opspraak geraakt. De dame verheerlijkt in de nieuwe single huiselijk geweld: “Als ze zijn klappen proeft, dan vergeet ze zijn liefde niet.”

De artiest legt in een interview bij ChoufTV uit waarom het goed zou zijn dat iemand je slaat in een relatie: “Hij kan haar duwen en slaan. Dat is normaal. (..) Alleen iemand die van je houdt zal je slaan. Als hij niet van je hield, dan sloeg hij je niet.”

De sociale media pagina’s van Imane Bent El-Howat worden overspoeld met kritische reacties. De meeste reacties zijn negatief. Zowel vrouwen als mannen vinden de uitspraken in het nummer belachelijk. Zo schrijft ene Mariam op Facebook: “Er zijn al genoeg misvattingen en leugens die over moslims verteld worden. Idioten zoals deze ‘artiesten’ zijn wel het laatste dat we nodig hebben.”

Plaats je reactie