MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Appie Nouri had een wereldtopper kunnen worden”

08 september 2017 | in Sport | Reageer

nouri-1024x576Veel voetballiefhebbers kunnen nog steeds nauwelijks bevatten dat Abdelhak Nouri waarschijnlijk nooit meer op het voetbalveld zal staan. Ook zijn oud-trainer Ronald de Boer heeft het er maar moeilijk mee.

“Appie Nouri had een wereldtopper kunnen worden, een wereldgozer was hij al”, zegt de oud-international in gesprek met PlayBoy. “Hij was veertien jaar toen ik voor het eerst training aan hem gaf. Ik had meteen al een zwak voor die jongen. Hij was niet alleen een supertalent, maar ook een supersympathieke jongen”, aldus De Boer.

De Boer geeft aan dat Marokkaanse voetballers bij Ajax vaak niet een basisplaats bij de hoofdmacht bemachtigen, maar dat Nouri een uitzondering zou zijn geweest. “Ja, bij Appie dacht ik meteen: ‘laat jij nou de eerste Marokkaanse Nederlander van Ajax zijn die de wereldtop gaat bereiken.’ Ik weet niet precies waarom jongens met een Marokkaanse achtergrond bijna nooit de internationale top halen. Dat heeft toch vermoedelijk iets met de cultuur te maken.”

Plaats je reactie