MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaans-Nederlandse ingenieur was chef onthoofdingen bij IS

17 september 2017 | in Marokko | Reageer

IS terroristenWesterse IS-strijders moeten kunnen terugkeren naar Europa, om hier te worden berecht. “Ze zijn ónze verantwoordelijkheid, want ze zijn hier geradicaliseerd. Niet in Syrië of Irak”, zegt journalist Souad Mekhennet van de Washington Post in Nieuwsuur.

De journalist sprak de afgelopen vijftien jaar over de hele wereld met leiders en leden van terreurorganisaties en schreef daarover het boek Ik moest alleen komen. “Als ik iedereen bij elkaar optel, heb ik met meer dan 150 terroristen gesproken. En ik leef nog steeds.”

Zo sprak de dame met een Marokkaan, die sinds zijn tienerjaren in Nederland had geleefd. “Hij gaf leiding aan de mensen die onthoofdingen uitvoerden. Hij was bijvoorbeeld de baas van ‘Jihadi John’,” onthult ze aan Nieuwsuur.

Zie hieronder een deel van het interview met Mekhennet:

Plaats je reactie