MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Allochtone agenten moeten meer begeleidt worden’

18 september 2017 | in Maatschappij | Reageer

politie3-e1439367443669De achtergrond en persoonlijkheid van agenten bepaalt of zij vatbaar zijn voor corruptie. Een aantal agenten kan slecht tegen verleidingen of hebben moeite om nee te zeggen tegen hun soms criminele familie. Dat zegt Erik Akerboom, korpschef van de Nationale politie, in een interview met de Volkskrant.

Deze week is een onderzoek uitgekomen over corruptiegevallen bij de politie. Het rapport gaat over 40 ernstige corruptiegevallen in relatie tot de georganiseerde misdaad, in vijf jaar tijd. ‘Hieruit kwam naar voren dat 16 van deze agenten allochtoon zijn’, vertelt Akerboom.

De korpschef zegt zelf gesprekken te hebben gehad met een aantal corrupte agenten. ‘In sommige culturen kun je niet tegen je familie ingaan. Agenten weten dondersgoed dat ze niet met criminelen moeten omgaan, maar het is voor een Turkse of Marokkaanse agent veel moeilijker dan voor een Hollander om tegen een criminele neef te zeggen: jij mag niet op mijn bruiloft komen.’ Volgens Akerboom moeten deze agenten beter worden begeleidt. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

Plaats je reactie