MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verzet tegen bezetting vanuit hart Israël

13 oktober 2017 | in Maatschappij | Reageer

Protesten nabij de Al-Aqsa moskee in PalestinaIn het Israël van Benjamin Netanyahu’s rechts-religieuze coalitie lijkt een vredevolle uitkomst voor de Palestijnse kwestie verder af dan ooit.

Maar ook in het land zelf blijven Israëlische activisten strijden tegen de bezetting.

Sarit Michaeli levert verzet vanuit het hart van het conflict. ‘Als je in Israël woont en opkomt voor de rechten van Palestijnen, wordt alles een moreel vraagstuk. Ik verzet me tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden door de staat Israël, maar tegelijkertijd betaal ik belastingen aan diezelfde staat. Ik geniet van alle voordelen die een Israëlisch burger heeft: onze economie doet het goed door de uitstekende relaties met Europa, we maken gebruik van goedkope arbeid door verdrukte Palestijnen en we hebben gratis land omdat we het van onze buurlanden gestolen hebben

Lees het gehele artikel verder op de website van Mondiaal Nieuws (MO).

Plaats je reactie