MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hirak en de toenemende sociale onrust in de Rif

14 oktober 2017 | in Maatschappij | Reageer

DemonstratieSinds november vorig jaar is de Rif-regio in de ban van Hirak, de grootste protestbeweging in Marokko sinds het begin van de Arabische opstanden in 2011.

Duizenden mensen kwamen op straat, niet alleen in de Rif maar ook elders in het land, om hun solidariteit te betuigen aan Hirak en om hun ongenoegen te uiten over de economische malaise, de sociaaleconomische ongelijkheid en de corruptie in het land.

Aanvankelijk keken de autoriteiten het nog wat aan, in de hoop dat het zou overwaaien

Lees hete gehele artikel verder op de website van Vrede.be.

Plaats je reactie