MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse politie ontmantelt terreurcel IS

15 oktober 2017 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse politieDe Marokkaanse politie heeft een terreurcel ontmanteld die een link heeft met Islamitische Staat (IS). Bij een grootscheepse actie zijn elf actieve leden opgepakt.

De leden van de cel verbleven in verschillende Marokkaanse steden, waaronder Fez en Casablanca. Ze zouden in contact hebben gestaan met IS. De verdachten zouden aanslagen hebben beraamd “in gevoelige zones” in Marokko.

Op beelden die door Marokkaanse media werden verspreid, is te zien hoe zwaarbewapende eliteagenten een gebouw in een drukke buurt van Fez binnenvallen. De zwaarbewapende agenten konden daar “het veronderstelde brein van de cel en een van zijn medeverdachten” oppakken.

Plaats je reactie