MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Diplomatieke rel Marokko-Algerije na uitspraken Algerijnse minister

22 oktober 2017 | in Economie | Reageer

Minister AlgerijeEen nieuwe diplomatieke rel tussen buurlanden Marokko en Algerije lijkt in de maak. Het begon met opmerkelijke uitspraken van de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Abdelkader Messahel, die gedurende een bijeenkomst voor grote bedrijven in zijn land een ontoelaatbare sneer uitdeelde aan Marokko, die de laatste tijd veel investeert in Afrika en duurzame samenwerkingen is aangegaan met diverse Afrikaanse landen.

De minister wond er geen doekjes om en haalde hard uit naar zijn buurland. Hij zegt onder andere dat Royal Air Maroc niet alleen passagiers vervoert (doelend op het smokkelen van hasj) en dat het Marokkaanse bankwezen zou zorgen voor het witwassen van deze gelden.

De uit de lucht gegrepen uitspraken van de minister schoten in het verkeerde keelgat bij Marokko. Na de uitspraken heeft Marokko de Marokkaanse ambassadeur in Algerije teruggeroepen naar Rabat. Ook heeft het land een persbericht de wereld ingebracht waarin de uitspraken van de Algerijnse minister als van een “kinderlijk laag niveau” worden omschreven en dat het verre bijdraagt aan de weg die Marokko onlangs ingeslagen is in Afrika.

Plaats je reactie