MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Ik kom voor mijn broertje, die vastzit in Marokko’

29 oktober 2017 | in Marokko | Reageer

Protesten tegen werkloosheidHet is een jaar geleden dat visverkoper Mohsin Fikri werd vermorzeld in een vuilniswagen, nadag zijn vis door de politie in beslag was genomen en voor zijn ogen werd vernietigd in een vuilniswagen.

Dat luidde toen het begin in van een reeks protesten tegen corruptie, discriminatie en de economische malaise in de Rif.

Zaterdag trokken duizenden mensen naar Rotterdam om tegen de situatie in de Rif te protesteren. Een van hen is de Marokkaans Nederlandse Farida Houdoe (42), die voor haar broertje is gekomen die gevangen zit in Marokko. Haar broertje van 28, Abdelali, zit in een gevangenis in Marokko, net als 300 tot 400 andere betogers. Abdelali werd in juni opgepakt, omdat hij de protesten leidde in zijn woonplaats

Lees het gehele artikel verder op de website van de NOS.

Plaats je reactie