MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kunst in Marokko: een buikdans op muziek van de Marseillaise?

31 oktober 2017 | in Marokko | Reageer

kunstklepDe Vlaamse journaliste Samira Bendadi reisde langs galerijen, kunstencentra en culturele projecten in Marokko. De dominante aanwezigheid van Frankrijk en de Franse taal stoorden haar, maar in een mondialiserende wereld is niets wat het lijkt. En ook dat wordt artistiek in vraag gesteld in een artikel op de website MO.be.

Eind september organiseerde Kunstpunt een werkbezoek in Marokko voor kunstenaars, curatoren en professionals in de hedendaagse beeldende kunsten in Vlaanderen. Samira Bendadi reisde mee.‘Daar kijken ze op hen neer en hier doen ze zoveel moeite om de Franse taal en cultuur te promoten’, regeerde de Frans-Brusselse kunstenaar Jérôme Gillet toen ik een opmerking maakte over de opvallende aanwezigheid van het Institut Français in Marokko …

Bron/ lees verder: MO.be

Plaats je reactie