MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gratis tentoonstelling over vijftig jaar Marokkaanse migratie

28 november 2017 | in Kunst | Reageer

gastarbeiderDe eerste Marokkanen kwamen al in de jaren zestig van de vorige eeuw naar Nederland. De eerste Marokkaanse gastarbeiders kwamen naar Nederland om te werken, met het idee ooit terug te keren naar Marokko. Inmiddels zijn wel een halve eeuw verder.

Een reizende tentoonstelling is aan deze topic geweid. De tentoonstelling toont portretten van Marokkanen en Nederlanders: toen en nu.

Na Den Haag en Gouda is nu Utrecht gastheer voor de reizende fototentoonstelling ‘Vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland’, samengesteld door Atlas Cultureel Centrum. Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders er in slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen. De expositie is gratis toegankelijk van dinsdag 5 tot en met donderdag 28 december 2017 te zien. (Bron/ lees verder: Nieuws.nl)

Plaats je reactie