MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Cheb Khaled: ja, ik heb Marokkaanse nationaliteit (video)

02 december 2017 | in Muziek | Reageer

cheb-khaled-chanteHij heeft er nooit publiekelijk over gesproken, tot nu dan. Want het is in Marokko en vooral in zijn geboorteland Algerije een heel gevoelig onderwerp. Cheb Khaled heeft onlangs de Marokkaanse nationaliteit gekregen.

In een interview met de Arabische versie van nieuwszender France 24 gaf de koning van de rai het eindelijk publiekelijk toe: “Ja ik bezit de Marokkaanse nationaliteit. Waarom zou ik het niet hebben?”.

Khaled legt uit dat hij één van de eersten is die de Marokkaanse nationaliteit heeft gekregen, een voordeel dat enkel door Koning Mohammed VI wordt toegekend. “Weet je, ik heb me altijd Marokkaan gevoeld, al van kleins af aan. De grenzen tussen de landen van de Maghreb: Marokko, Algerije en Tunesië, hebben voor mij nooit bestaan.”, aldus de zanger.

Plaats je reactie