MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Al dagen onrustig in Marokkaanse stad Jerada

28 december 2017 | in Marokko | Reageer

maroc-manifestations-a-jerada-apres-de-nouveaux-deces-dans-les-mines-de-la-mort-696x392Ze worden de “mijnen van de dood” genoemd: de gesloten steenkoolmijnen waar veel Marokkanen in de arme stad Jerada illegaal gaan werken. Sinds een ongeluk vorige week, waarbij twee jongemannen om het leven kwamen, komen duizenden Marokkanen op straat.

Ze voelen zich gesteund door de protesten in de Rif en eisen betere jobs en meer economische welvaart.

In Jerada, een arme stad in Oost-Marokko, tegen de grens met Algerije, leven veel inwoners nog van het illegale werk in de gesloten steenkoolmijnen…

Lees het gehele artikel verder op de website van VRT.

Plaats je reactie