MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Carpet of Life dient misbruiken in Marokkaanse tapijtensector van antwoord

07 januari 2018 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse TapijtenIn het Atlasgebergte en de Sahara verknippen en verweven Marokkaanse tapijtenweefsters hun oude kledij tot nieuwe, voor hen vooral functionele tapijten. Lang was deze ambacht verborgen voor de buitenwereld, maar sinds een aantal jaar winnen deze zogenaamde Boucharouite tapijten aan populariteit, schrijft MO.be.

Ze hebben vaak een opvallend design en worden daarom gretig opgekocht om door te verkopen in de grote Marokkaanse steden. Sommige tapijten belanden zelfs in internationale kunstgallerijen, van New York tot Parijs, of worden tentoongesteld in het Musée Boucharouite, in hartje Marrakech.

‘Aangezien de tapijten niet geweven worden van nieuwe grondstoffen maar van oude kledij, vertelt elk tapijt een heel bijzonder verhaal’, vertelt Patrick de Maillard, de Franse curator van dat museum…

Lees het gehele artikel verder op de website van het Mondiaal Nieuws.

Plaats je reactie