MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokko, blijf van Nederlandse burgers af!’

09 januari 2018 | in Maatschappij | Reageer

rif alert2Vorige week meldden enkele Marokkaanse nieuwsbronnen dat het Openbaar Ministerie van Marokko een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd tegen Nederlandse burgers. Said Chaou, Farid Aouled Lahcen, Abdessadeq Boujibar en Imad El Attabi worden genoemd. Daarnaast beschikt het OM over lijst van een tiental namen uit Nederland, Spanje en België. Zij worden beschuldigd van het verlenen van steun aan de protestbeweging Hirak.

Rif Alert veroordeelt deze zorgelijke stap van de Marokkaanse autoriteiten. Die past binnen een ontwikkeling waarbij activisten in toenemend mate zich bedreigd en geïntimideerd voelen. Sommigen durven zich niet meer openlijk uit te spreken of vermijden een bezoek aan Marokko.

Rif Alert roept de Nederlandse staat op de Marokkaanse regering aan te spreken op dit aanhoudingsbevel, dat gericht is tegen Nederlandse burgers. Het is onbestaanbaar dat hun vrijheid en veiligheid in het geding komt. Met dit beleid bevestigt Rabat zijn lange arme. Politieke represailles, in het licht van de honderden arrestaties en veroordelingen van de Hirak demonstranten, zijn een regelrechte schending van mensenrechten.

Plaats je reactie