MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nieuwe wet in Marokko tegen seksuele intimidatie. Maar gaat het helpen?

04 februari 2018 | in Marokko | Reageer

Vrouwen in MarokkoVan seksistische gebaren tot een kneep in iemands kont: seksuele intimidatie in Marokko is aan de orde van de dag. Toch zijn de tijden waarin mannen dit onbestraft kunnen doen voorbij. Het land heeft een wet aangenomen die seksuele intimidatie strafbaar stelt.

De vrouwenorganisatie Mains Libres is blij. “We hebben hier hartstikke lang voor gevochten. Dit kan een oplossing zijn voor straatintimidatie, want onze mannen zijn bang om opgesloten te worden”, zegt voorzitter Laila Amili

Lees het gehele artikel verder op de website van de NOS.

Plaats je reactie